Voor Particulier en Industrie
Brandstraat 101 - 9255 Buggenhout

HOUTEN TUINSCHERMEN 

Onze houten tuinschermen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar, met of zonder ruit en al dan niet op maat gemaakt. Hiervoor gebruiken we enkel de beste kwalitatieve en duurzaamste houtsoort. De tuinschermen zijn tot in de kern geïmpregneerd en hebben een minimum levensduur van 10 jaar.

 • Horizontaal, rechte uitvoering.
 • Horizontaal, ronde uitvoering met koplat.
 • Verticaal, rechte uitvoering met koplat.
 • Verticaal, ronde uitvoering met koplat.

De houten tuinschermen kunnen geplaatst worden tussen betonpalen of houten palen en onderaan voorzien van een betonplaat indien men dit wenst Om vergrijzing tegen te gaan kan je de houten tuinschermen behandelen met houtolie. Om uw afsluiting volledig af te werken, kunnen we ook voor een op maat gemaakte poort zorgen. De warme uitstraling van hout past in iedere tuin. 

Bekijk hier enkele realisaties

HOUTCOMPOSIET

Houtcomposiet is een duurzaam en ecologisch alternatief voor hardhout. Het bestaat uit een mengeling van gerecycleerd hout en kunststof. Hierdoor is het een stuk milieuvriendelijker dan tropische hardhoutsoorten.
De planken zijn met staal versterkt, de palen hebben een houten kern zodat dit een stevige afsluiting is en zijn verkrijgbaar in tand en groef systeem of lamellensysteem. 

Houtcomposiet vervormt niet door de duurzame kwaliteit van kunstof. Hierdoor zijn de planken 100% waterbestendig en zullen ze niet kromtrekken of splijten, zoals dit dikwijls voorkomt bij de gewone traditionele planken. Dankzij het composietmateriaal splinteren de planken niet. De geborstelde afwerking zorgt er ook voor dat dit de ideale oplossing is voor bij uw waterpartij. 

Ook voor tuinpoorten kan houtcomposiet gebruikt worden en maken we deze volledig op maat.

Enkele voordelen:

 • Milieuvriendelijk en recycleerbaar.
 • Makkelijk te onderhouden.
 • Rot niet,splintert niet, trek niet krom.
 • Niet glad door zijn geborstelde oppervlak (zelfs als het nat is).
 • Steviger en duurzamer dan een houten afsluiting.
 • Behoudt het natuurlijk uitzicht en structuur van nieuw hout.
 • Water en zonlicht resistent (UV-stabiel)

Verkrijgbaar in de kleuren Stone Grey, Graphite Black en Tropical Brown

Bekijk hier enkele realisaties

KOKOSSCHERMEN

Kokosschermen bieden een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing. Ze zijn decoratief, ecologisch en geluidsabsorberend waardoor deze zeer geschikt zijn voor tuinen die veel met omgevingslawaai te kampen hebben. Kokosscherm zijn milieu-vriendelijk en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk, duurzaam, stijlvol en betaalbaar. Tuinafsluitingen in kokos zorgen voor een warme uitstraling en passen in elke omgeving.

Om het doorbuigen van de schermen te voorkomen, worden de schermen langs de binnenkant verstevigd. De schermen zijn trouwens begroeibaar met diverse soorten klimplanten. De kokosvezels lenen zich perfect voor het vasthechten van deze planten. Een scherm kan al na ongeveer 12 maanden volledig begroeid zijn. Kokos tuinafsluitingen vormen de perfecte harmonie tussen wat visueel mooi is en wat functioneel nodig is.

Bekijk hier enkele realisaties

ALUMINIUM

Kiest u voor een afsluiting of tuinpoort met een luxe uitstraling en volledig onderhoudsvrij? Dan is aluminium de beste materiaalkeuze. Door verschillende materialen te combineren, kunnen we voor iedereen een unieke afsluiting realiseren. 

Bijvoorbeeld:

 • Bangkirai.
 • Houtcomposiet.
 • Glas (Helder of melkglas).
 • Lamellen (draaibaar of vast)
 • ...

De aluminium afsluiting is verkrijgbaar in een antraciet grijze kleur, of in een witte kleur en geeft een tijdloze uitstraling aan uw tuin. 

Bekijk hier enkele realisaties

DRAADAFSLUITINGEN EN DRAADPANELEN

Wij plaatsen voor u alle type draadafsluitingen uit het Bekaert-gamma. Indien u dit wenst, kunnen we ook enkel het materiaal aanleveren. Een nog steviger alternatief dan draadafsluiting als afbakening van uw tuin zijn draadpanelen. Deze vaste draadnetten of panelen worden meestal geplaatst op bedrijven, KMO of scholen. Sinds kort breekt deze trend echter ook door in de particuliere omgeving. De draadnetten bestaan uit stijve panelen met rechthoekige mazen die aan de hand van beugels met veiligheidsbouten aan de palen worden bevestigd. Het oogt sober maar geeft een zeer veilig gevoel.

Draadpanelen bieden een gewaarborgde kwaliteit en lange levensduur omdat ze vervaardigd zijn uit verzinkte staaldraad, die vervolgens met een perfecte hechting geplastificeerd worden. Het volledige systeem met verschillende paneelhoogtes en bijpassende palen, beugels, voetstukken, hoekklemmen en muurbevestigingen, biedt een oplossing voor elke situatie. Dit systeem kan zelfs worden geïnstalleerd op een muurtje of op een betonnen vloer.

Bekijk hier enkele realisaties

Interesse of een vraag? Maak snel een afspraak